La consulta veneçolana a Barcelona no s’ha pogut fer al Centre Cívic Pere Quart perquè, segons l’Ajuntament, no s’havia sol·licitat el permís. una situació que s’ha acabat convertint en la polèmica de diumenge. Els partits de l’oposició han carregat contra el govern d’Ada Colau. El PP ha titllat l’alcaldessa de “còmplice de Nicolás Maduro”.

La portaveu dels populars a Barcelona, Àngels Esteller, considera que “l’alcaldessa no només impedeix que el ple es pronunciï de manera institucional contra el govern de Maduro, sinó que també veta que els veneçolans puguin expressar democràticament el seu rebuig a aquesta dictadura”. Per això, el grup popular ha demanat explicacions al govern municipal sobre quins són els motius que han impedit l’obertura de l’equipament.

En la mateixa línia s’ha pronunciat el Grup Municipal Demòcrata. El regidor Jordi Martí ha lamentat que “els veneçolans no hagin pogut votar”, i ha criticat que hagi estat per “una decisió política amb excuses formals i burocràtiques”. Els demòcrates consideren una “excusa amb un clar objectiu polític”  el fet de recòrrer a la manca de pla de seguretat o d’autoprotecció, i afegeixen que “senzillament amb alguna persona a la porta que regulés l’accés n’hi hagués hagut prou per superar totes aquestes temences”. A més, el PDeCAT afirma que els fets d’avui creuen que serveixen “per posar de manifest quina serà la posició dels comuns el pròxim 1-O.”