L’ordenació singular de la Sagrada Família es va aprovar a l’abril i estableix que en tot el perímetre de la basílica no hi pot haver terrasses a les voreres. La restricció afecta la vorera mar del carrer de Mallorca i tots els xamfrans, excepte el de Sardenya amb Provença. En canvi, a la vorera muntanya del carrer de Provença sí que hi pot haver terrasses si es deixa un espai lliure de pas de 4,5 metres d’amplada. Els restauradors de Mallorca critiquen que en aquella vorera hi ha establiments de grans marques.

“Sense la terrassa no podrem sobreviure i haurem de plegar”, ha explicat Joan Carles Abella, que regenta un bar al xamfrà de Mallorca amb Sardenya. Tot i haver rebut l’avís de l’Ajuntament, mantenen la terrassa posada i assegura que viuen “amb la por al cos” per si vindrà la Guàrdia Urbana a retirar-la. A Mallorca amb Marina, Santi Viñas diu que a la vorera “la gent passa de sobres” i critica que se li retiri la terrassa en plena temporada. “Què volen? Que s’hi posin manters?”, ha exclamat. El Gremi de Restauració ja va reclamar a l’Ajuntament un gest per salvar la temporada.

Fonts municipals han explicat que l’incompliment de l’ordenació singular suposarà l’obertura d’expedients que poden derivar en una sanció. També recorden que els establiments afectats poden presentar un recurs d’alçada contra l’ordenació singular per esgotar la via administrativa. La normativa municipal per als entorns de la Sagrada Família pretenia passar de 89 taules i 336 cadires a 56 taules i 224 cadires.

Mejías reclama voluntat política al govern

La líder municipal de Cs, Carina Mejías, ha visitat aquest dijous els establiments afectats a l’entorn de la Sagrada Família. Mejías ha exigit al govern municipal “voluntat política” per modificar l’ordenança de terrasses i ha anunciat que al ple de la setmana vinent preguntaran a l’alcaldessa sobre aquesta qüestió. “Volem saber si hi ha compromís per resoldre el tema o seguirem amb reunions per entretenir”, ha dit Mejías, que ha assumit la proposta de mínims del Gremi de Restauració per afavorir un acord.