Xavier García Albiol s’ha envoltat de senadors del Partit Popular per presentar el lema de campanya: “Espanya és la solució”. “Representeu la institució que ha permès que Catalunya recuperi la normalitat”, els ha dit amb referència a l’aprovació, al Senat, de l’article 155 de la Constitució.

Quan falten pocs dies perquè engegui, oficialment, la campanya electoral, el cap del llista del PP català critica l’estratègia dels altres dos partits del bloc no independentista. “Posar-se a parlar de si la cadira l’ocuparé jo o l’altre és una falta de respecte que no tolerarem”, ha advertit, després de lamentar que Inés Arrimadas i Miquel Iceta s’enredin en una “batalla de gallets” sobre qui presidirà la Generalitat si els partits “constitucionalistes” sumen prou suports.

Xavier García Albiol defensa que els candidats se centrin en les propostes. Ell ha promès que impulsarà, com a senador, un paquet de mesures que inclouran “incentius perquè tornin a Catalunya les empreses que n’han marxat per la incertesa causada per l’independentisme”.