bonus cultura 2022 jove

El Bonus Cultura 2022 per a joves és una mesura aprovada pel Govern espanyol amb la qual es busca revitalitzar i dinamitzar el sector cultural, després de l’impacte de la covid, i promoure les activitats de la cultura entre els joves. L’ajuda està destinada a mig milió de persones arreu d’Espanya, amb una partida que assolirà els 210 milions d’euros.

T’expliquem tot el que se sap fins ara sobre el Bonus Cultura 2022 per a joves: a qui ve destinat concretament, de quants diners es tracta, en què es poden gastar i com aconseguir l’ajuda.

A qui va destinat el bo cultural 2022?

El Bonus Cultura 2022 va dirigit a tots aquells joves que compleixin 18 anys durant l’any actual, entre l’1 de gener i el 31 de desembre. Segons càlculs el Govern espanyol, un total de gairebé 500.000 persones a Espanya es poden beneficiar del bo cultural.

Considera que és una “aposta important” de “suport a la cultura” amb la seva promoció després de la crisi generada pel coronavirus.

Quan es podrà demanar l’ajuda?

Des del 25 de juliol, els joves que compleixin 18 anys aquest 2022 ja poden sol·licitar el bo cultural de 400 euros. Els beneficiaris poden inscriure’s per rebre la targeta moneder i tenen per fer-ho fins al 15 d’octubre.

Quants diners rebran els joves? On poden gastar el Bonus Cultura?

Cada jove que sol·liciti el Bonus Cultura 2022 obtindrà 400 euros. L’executiu central ha especificat els àmbits en què la població beneficiària de l’ajuda pot gastar els diners.

  • 200 euros com a màxim per gastar en arts escèniques, música en directe, cinema, museus, biblioteques, exposicions i festivals escènics, literaris, musicals o audiovisuals.
  • 100 euros com a màxim per gastar en productes físics: llibres, revistes, premsa, videojocs, partitures musicals, discos, CD, DVD i Blu-Ray.
  • 100 euros com a màxim en subscripcions en plataformes musicals, de lectura o audiovisuals; compra d’audiollibres i llibres electrònics; subscripció per descàrrega de pòdcasts; videojocs en línia i premsa i revistes en línia.

Com aconseguir l’ajuda a la cultura?

Tal com ha informat el Ministeri de Cultura i Esports del Govern espanyol, la gestió del Bonus Cultura 2022 per a joves es farà a través d’una plataforma tecnològica específica per a les entitats col·laboradores adherides que estarà disponible durant el 2022. En aquesta plataforma es presentaran les sol·licituds, que es tramitaran per ordre de presentació. Per fer-ho, serà necessari disposar d’un certificat digital.

L’executiu espanyol abonarà l’import total concedit en un únic pagament, en format de targeta de prepagament virtual nominal.