El comerç de proximitat és, per a Alfred Bosch, un agent dinamitzador dels barris i per això creu que cal protegir-lo. Aposta, d'una banda, per mantenir els horaris comercials en 72 hores setmanals i 12 festius d'obertura anuals. També vol limitar els centres comercials. ALFRED BOSCH, candidat d'ERC+MES "No més ampliacions, perquè a la llarga el que fan és empobrir, dificultar i complicar la vida al petit comerç." Bosch defensa també que cal prendre mesures perquè no tanquin més comerços emblemàtics.

Bosch defensa protegir el comerç de proximitat perquè “és el dinamitzador dels barris”. Per assolir aquest objectiu, proposa mantenir els horaris comercials de la llei catalana, incrementar les inspeccions per assegurar-se que es compleixen i impedir les ampliacions de centres comercials.

Pel que fa als establiments emblemàtics, l’alcaldable d’ERC estudia dues vies per evitar-ne el tancament: amb la iniciativa legislativa que es tramita al Parlament i amb plans d’usos. A més, s’ha mostrat partidari de blindar no només els negocis amb valor patrimonial sinó també aquells que són singulars pel producte que ofereixen.