Des de Canyelles, Alberto Fernández Díaz ha denunciat els equipaments pendents dels governs de Trias i el tripartit. Com aquest solar on des de fa cinc anys s'han de fer 162 habitatges socials i un camp de futbol. Pel candidat del PP, Guanyem i Podem són coresponsables d'aquest retard. "Reniega de las siglas de Iniciativa porque se avergüenza de ellas, pero se aprovecha yendo en candidatura con ellos para... son casta municipal." El candidat del PP s'ha compromès a construir 7.500 habitatges socials i també a facilitar-ne l'accés. El PP denuncia que 2 de cada 3 pisos al final no s'entreguen perquè no es pot accedir al finançament. "Hem de deixar enrere opció de compra i apostar per llogar social i aquí, a preu assequible." Encara en política d'habitatge, el PP aposta per posar en marxa un pla específic per detectar els pisos pastera i el "mobbing" immobiliari, i proposa crear una oficina antiocupació.

Per presentar les propostes d’habitatge, Alberto Fernández Díaz ha visitat el barri de Canyelles, on ha denunciat que Ada Colau és coresponsable de les polítiques d’habitatge del tripartit pel fet de ser candidata de la formació que integra ICV. El popular ha recordat que “Iniciativa està dins el Consell Comarcal del Barcelonès, responsable de polítiques de cartró pedra i de façana, i no de fets a favor dels veïns”.

Fernández Díaz ha plantejat, a més, ampliar el parc d’habitatge públic amb 7.500 pisos nous. Per això, proposa l’aprovació d’un pla d’habitatge a cinc anys vista que permeti la construcció de 6.000 habitatges destinats a lloguer social, iniciar la construcció de 1.o00 més i comprar 500 pisos a privats per fer-los assequibles.