“Reivindico l’herència democratacristiana que portem tots”, ha apuntat Joana Ortega, exvicepresidenta del govern, que ha afegit que “el 9-N va ser la llavor d’aquesta revolució que ens portarà a la llibertat”. L’expresident del Parlament Joan Rigol també ha defensat les conviccions que tenia Unió, que es mantenen vigents, segons ha afirmat: “Catalunya és la nostra única pàtria i la volem lliure”.

En videoconferència des de Brussel·les, Carles Puigdemont ha defensat els valors de la democràcia cristiana, que “a Catalunya i a Europa sempre ha lluitat contra el feixisme”. Ha afirmat que “no es pot fer un país per a tothom si no hi ha fraternitat, que també és un valor republicà” i ha advertit que “avui aquests valors estan amenaçats pel 155”.

Missatge velat a ERC

Puigdemont ha tornat a defensar la necessitat de restituir el govern tal com era abans de l’aplicació de l’article 155 de la Constitució: “Cal que el govern en ple, injustament cessat, pugui treballar i pugui tornar a entrar amb tots els honors al palau de la Generalitat. Tot el que no sigui això, donarà la raó a una manera d’entendre la política que ens porta a èpoques de temor”, ha advertit el candidat, en referència implícita a Esquerra Republicana, que aposta per fer president Oriol Junqueras si guanya el 21-D.