El sindicats es mostren “decebuts” amb el govern municipal d’Ada Colau, a qui asseguren que ja han demanat una entrevista per tractar la qüestió sense haver obtingut cap resposta. Seure a la taula a negociar el decret és la condició “sine qua non” de CCOO i UGT per no convocar mobilitzacions els propers dies. Consideren que el decret de maig de 2014 només és una aposta per “liberalitzar” el comerç i desregularitzar els horaris comercials sense que, en canvi, “ningú no en surti beneficiat”.

Segons els sindicats, la decisió que es va prendre l’any passat d’obrir els diumenges de l’1 de juliol al 15 de setembre “no és fruit del diàleg” sinó que es va fer per “acontentar una part dels comerciants i no tenia cap finalitat turística”. Asseguren que no es va comptar amb els “agents socials” i que només va suposar un “increment de la precarietat dels treballadors del sector”, que van haver de fer un total de 32.000 hores més addicionals, sense que això repercutís en un increment de la contractació.

Des de l’Ajuntament, el primer tinent d’alcalde, Gerardo Pisarello, afirma que aquest és un decret que ja s’han trobat en marxa en arribar al govern. Per tant, el consistori mantindrà per a aquest estiu el calendari d’obertura previst. Pisarello ha explicat que únicament es podria canviar mitjançant la seva tramitació a corre-cuita en el plenari i que la intenció del govern és poder-ho modificar l’any vinent a partir d’un pacte de ciutat amb tots els actors implicats.