El resultat més probable en la votació d’aquest dimecres serà de 17 regidors a favor, 12 en contra i 12 abstencions. S’hi arribarà amb els vots a favor dels cinc regidors d’ERC, els tres de la CUP i nou de CiU, que ha donat llibertat de vot per permetre que la regidora d’Unió, Sònia Recasens, s’abstingui. D’aquesta manera, Recasens se sumarà a les abstencions dels 11 regidors de Barcelona en Comú, que no es preveu que doni llibertat de vot als seus regidors. Ciutadans, PSC i PP hi votaran en contra.

L’alcaldessa, Ada Colau, ha justificat en diverses ocasions l’abstenció del seu grup en considerar que és electoralista i que la millor manera de decidir sobre l’adhesió seria mitjançant una consulta a la ciutadania.

Xavier Trias ha opinat sobre la posició del partit de Colau en una entrevista a BarcelonaFM “s’omplen la boca d’escoltar la veu de la gent i dins del grup de BComú hi ha gent que estaria a favor de votar-hi a favor, no acabo d’entendre aquesta manera d’actuar, que crec que no és bona. Hi ha gent amb opinions diferents, no és un tema estrictament municipal, donar llibertat de vot crec que és fàcil“.

El plenari votarà adherir Barcelona a l’AMI, tot i que ho farà sense la majoria absoluta que demana l’associació. El seu president, Carles Puigdemont, havia proposat que la ciutat en fos membre observador si es donava aquesta situació.