Pin ho ha afirmat en la primera reunió que ha mantingut amb l’Associació de Veïns del Casc Antic per tractar la construcció de l’hotel del carrer del Rec Comtal.

La presidenta de l’associació, Sol Ruiz, ha demanat a Gala Pin que “agafi el bou per les banyes i aturi l’hotel”, un edifici que consideren “monstruós i que va en contra del sentit comú, de l’arquitectura i de l’estètica”. També denuncien que el barri no necessita cap més hotel i rebutgen qualsevol indemnització a la constructora perquè, afirmen, el projecte és una “aberració” que no defensa ningú.

La regidora ha afirmat que comparteix les reclamacions dels veïns i ha alertat que “a Ciutat Vella no ens podem permetre un hotel de 4.000 metres quadrats que arraconi habitatge social”. En aquest sentit, i tal com demanaven els veïnsl’Ajuntament ha iniciat un expedient per revisar la modificació del PERI de 1986 (MPERI de 2007), un canvi en la normativa del pla de reformes que va permetre impulsar les obres de l’hotel. Pin ha explicat que s’estudiarà si hi va haver irregularitats en el procés i, segons els resultats que s’obtinguin, el consistori analitzarà “com pot intervenir en la construcció”, sempre des de la legalitat.

Oposició veïnal

L’impuls d’aquest hotel al barri de Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera ha estat llargament criticat des de l’Associació de Veïns del Casc Antic, que aquest divendres es van concentrar de nou davant del solar després de detectar que la constructora, Núñez y Navarro, accelerava els treballs.