Una vintena de persones van accedir divendres a l’edifici Transformadors i han penjat una pancarta en què es pot llegir CSO Transformadors al costat d’un símbol anarquista. Els ocupants han explicat en un comunicat que volen convertir el lloc en un centre social per fer-hi “xerrades, actuacions, menjadors populars, cinema o una biblioteca”.

La intrusió no està vinculada a l’associació Exigim Espais, que es va assabentar de l’ocupació posteriorment. Precisament Exigim Espais, formada per entitats de la dreta de l’Eixample, ha convocat una jornada per diumenge 19 per reivindicar el lloc com espai veïnal aprofitant el canvi d’alcaldia de la ciutat.


Els veïns fa anys que esperen que es reobri aquest edifici. El pla d’equipaments juvenils 2008-20015 assignava una partida de gairebé 14 milions d’euros per habilitar infraestructures per al jovent de Barcelona. Aquest pla incloïa la rehabilitació de Transformadors per emplaçar-hi un espai jove per a l’Eixample, ja que així ho demanaven les associacions juvenils del barri. El govern calculava que la intervenció acabaria el 2011 però no es va dur a terme.