Fa dies que Exigim Espais havia convocat aquesta reunió a la cantonada d’Ausiàs Marc amb Roger de Flor per parlar de Transformadors. L’objectiu d’aquesta trobada era explicar al barri de Fort Pienc la campanya que estan fent per recuperar l’edifici. Segons Catalina Maulini, membre d’Exigim Espais, el col·lectiu reclama que “Transformadors sigui un equipament per les entitats del barri, que el gestionin les mateixes entitats sense tutela de l’Ajuntament i que parteixi d’un procés participatiu”.

A la trobada s’ha parlat de l’edifici però també han convidat les agrupacions de Flor de Maig i de Can Batlló a intervenir perquè aquestes “són les lluites d’autoorganització veïnal en què nosaltres ens fixem”, ha explicat Maulini.

Dijous passat un grup anarquista va ocupar l’edifici de Transformadors però des d’Exigim Espais han deixat clar que ells no tenen res a veure amb els okupes. Precisament, aquest diumenge, el líder municipal del PP, Alberto Fernández Díaz ha demanat  mitjançant un comunicat el desallotjament de l’edifici.

Ja fa anys que els veïns de la zona reclamen que es reobri l’edifici. El pla d’equipaments juvenils 2008-15 incloïa la rehabilitació de Transformadors per emplaçar-hi un espai jove per a l’Eixample i el govern va calcular que la intervenció acabaria el 2011, però finalment no es va dur a terme i el lloc ha quedat tancat i en desús.