És una de les darreres pancartes que queden als edificis que envolten Sanllehy. Un testimoni de la lluita veïnal que ha aconseguit la cobertura del pou i la reurbanització d'aquest espai. La nova plaça té al centre una gran àrea de sauló i jocs infantils, envoltats per un espai enjardinat. VICENÇ PÉREZ, propietari del restaurant Nou Sanllehy "Portem dos o tres tardes que la plaça es veu ambientada, ve gent a veure-la i tot això bé per al barri i per als negocis. Es tractava de treure el mur, que era la vergonya de tants anys sense fer res." A la plaça s'hi han plantat un vintena d'arbres i s'ha recuperat la font ornamental en honor a l'alcalde de Sanllehy. Les rampes i escales ajuden a salvar-ne el pronunciat desnivell. A la part superior, una pèrgola que fa de balcó a la resta de la plaça, que fins que no hi creixi l'arbrat aquest serà l'únic espai ombrívol. SOL MORAL, AV Can Baró i plataforma Recuperem la plaça de Sanllehy "Hem guanyat visió, hem guanyat un terreny per fer servir el barri, encara que ens faltarà molta ombra per poder gaudir-ho de veritat. " "Veïns i comerciants coincideixen que la urbanització d'aquesta plaça és un èxit col·lectiu i que ara l'assignatura pendent és el metro." JESÚS SOBRINO, expresident de Sanllehy Comerç "Realment és la nostra reivindicació d'origen. No renciarem al metro, ara mateix som sobre un forat de negre." CUSTODIA MORENO, AV Can Baró i de la plataforma Recuperem la plaça de Sanllehy "Si por mi fuera empezaría ya a poner pancartas de que volem el metro." El carrer de Ramiro de Maeztu ha recuperat el doble sentit de circulació, fet que facilita el trànsit continu d'autocars i autobusos per aquesta via. A banda s'hi han eixamplat les voreres. Les obres han suposat una inversió de prop de dos milions d'euros i en total s'ha actuat en un superfície de 3.000 metres quadrats, la meitat dels quals corresponen a la cobertura del pou de la Línia 9, que ha estat la part més complexa.
El pou de la plaça de Sanllehy
o “forat de la vergonya” com l’anomenaven els veïns és història. La seva cobertura i l’arranjament de la zona ha estat llargament reivindicat i per això l’estrena de la nova plaça es viu com una victòria col·lectiva. “És un èxit de tots, després de les negatives de l’administració el barri es va tornar a belluga i vam aconseguir trencar la burocràcia”, es felicita Jesús Sobrino, l’expresident de l’associació de comerciants.
La nova Sanllehy
La nova plaça té al centre una gran àrea de sauló i jocs infantils, envoltats per un espai enjardinat. També s’hi han plantat un vintena d’arbres i s’ha recuperat la font ornamental en honor a l’alcalde de Sanllehy. Les rampes i escales ajuden a salvar-ne el pronunciat desnivell. A la part superior, una pèrgola que fa de balcó a la resta de la plaça, que fins que no hi creixi l’arbrat aquest serà l’únic espai ombrívol. La falta d’ombres és un dels principals retrets que els veïns fan a l’espai, tot i que estan satisfets per la reurbanització.
El carrer de Ramiro de Maeztu ha recuperat el doble sentit de circulació, fet que facilita el trànsit continu d’autocars i autobusos per aquesta via. A banda, s’hi han eixamplat les voreres.
Les obres han suposat una inversió de prop de 2 milions d’euros i en total s’ha actuat en un superfície de 3.000 metres quadrats, la meitat dels quals corresponen a la cobertura del pou de la Línia 9, que ha estat la part més complexa.
Reivindicació veïnal
L’any 2012 els veïns van començar a manifestar-se cada dissabte per protestar contra l’abandonament de la plaça després de molt de temps amb les obres de l’L9 aturades. Els balcons es van omplir de pancartes i les manifestacions es van repetir al carrer fins que dos anys més tard va arribar la solució. Ara, segons els veïns, l’assignatura pendent és tenir la línia de metro.
La plaça de Sanllehy no és l’únic tram afectat per les aturades de les obres de l’L9, el tram central de la línia va quedar a mitges per problemes de finançament, és el cas de l’estació del Guinardó on es començaran les obres per arreglar la zona a la tardor.