El web, que acollia un manifest signat per més d’un miler de professors universitaris i investigadors a favor del “sí” en el referèndum de l’1 d’octubre, ha rebut un atac en les darreres hores que ha obligat els seus impulsors a suspendre-la temporalment. Segons els responsables de la pàgina, en les darreres hores han viscut “un atac massiu de registres falsos” i per això han deixat d’acceptar més suports durant unes hores.

Un manifest nascut en l’àmbit universitari

Entre els signants del manifest hi ha no només professors i investigadors sinó també tècnics, administratius i personal de centres de recerca majoritàriament catalans però també d’institucions de la resta de l’estat i d’arreu del món. Argumenten que volen votar “sí” a la consulta per poder construir un nou estat que “ens permeti desenvolupar més satisfactòriament les nostres potencialitats”. Argumenten també que ho fan perquè  l’educació i la ciència siguin “fonamentals en la construcció del nou país” i perquè Catalunya pugui estar “al costat de les nacions més avançades científicament i tecnològica”.

El text ha rebut el suport d’almenys 1.400 persones de l’àmbit universitari, que signen el text perquè diuen que és l’alternativa a “subordinar les vides a l’arbitrarietat d’un estat majoritàriament hostil”.  La crida d’aquest col·lectiu s’ha fet pública pràcticament al mateix temps que el manifest de prop d’un miler d’artistes i intel·lectuals contraris al referèndum .

Entre els signants, hi ha Elisenda Paluzie, degana de ciències econòmiques de la Universitat de Barcelona; Salvador Cardús, sociòleg, periodista, escriptor, i doctor en ciències econòmiques, o Àngel Castiñeira, doctor i llicenciat en filosofia i ciències de l’educació per la Universitat de Barcelona, director i professor titular del Departament de Ciències Socials d’ESADE.

Els signants dels manifest faran una presentació publica del text el proper dia 20 de setembre a les 7 de la tarda a l’auditori del Campus Ciutadella de la UPF.

“Preparats” per un possible atac informàtic l’1-O

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha assegurat aquest dilluns que el govern de la Generalitat està preparat per si es produeix un atac informàtic l’1 d’octubre per intentar boicotejar el recull de dades durant les votacions o en el recompte posterior. “El risc zero no existeix”, ha dit Puigdemont, i ha advertit que “els que ataquen també n’aprenen”. En una visita a la seu de la nova Agència de Ciberseguretat de Catalunya, aprovada aquest mateix mes de juliol, els responsables han fet públic que la primera quinzena de setembre han augmentat un 200 % els atacs informàtics contra webs de la Generalitat en relació amb el setembre de l’any passat. Són atacs dels anomenats “de baixa intensitat” però que aconsegueixen saltar-se les barreres automàtiques de seguretat.