Un mes després que una part de la façana d’un edifici de protecció oficial del carrer del Doctor Aiguader s’ensorrés, l’Ajuntament assegura que s’han pres mesures per garantir la seguretat de l’habitatge i treballar per la reparació dels danys amb una licitació d’urgència per reparar els problemes de les finques afectades. A banda, no descarten emprendre accions legals contra els responsables.

La qüestió s’ha tractat a la Comissió de Drets Socials perquè ERC ha presentat un prec en què ha demanat al govern municipal que faci una diagnosi de l’edifici i que actuï per resoldre els problemes i dirimir responsabilitats. La regidora d’Habitatge i Rehabilitació, Lucía Martín, ha explicat que els perits ja estan investigant què va passar, quins desperfectes estructurals hi ha, què cal fer per solucionar-ho i quin cost tindrà aquesta intervenció.

Els fets van passar el 9 de febrer, quan es va ensorrar una part de la façana del bloc número 15 del carrer del Doctor Aiguader. El material de la façana, d’11 plantes, es va esmicolar i va caure sense provocar ferits.

Primera reparació d’urgència

Martín ha explicat que en un primer moment els Bombers de Barcelona van col·locar una xarxa de protecció per evitar més ensurts. Des de l’Ajuntament es va instar a l’empresa constructora, Sacyr, a prendre mesures per garantir l’estabilitat de totes les façanes d’aquest edifici, és a dir, dels números 15, 17 i 19.

La regidora ha assegurat que des de l’IMABH estan fent seguiment del cas, i ara es farà un concurs públic urgent per resoldre les deficiències de les finques.

Comunicació amb els veïns

La regidoria d’Habitatge està en contacte amb la comunitat de veïns per traslladar tota la informació del cas. De fet, la mateixa Lucía Martín es va reunir amb la presidenta per avaluar la situació i traslladar totes les actuacions que s’han dut a terme.

Els veïns asseguren que l’historial de deficiències és llarg i que ja han denunciat filtracions d’aigua, esquerdes a la façana, inundacions al pàrquing i als trasters i una instal·lació d’aigua calenta solar al terrat que mai no ha funcionat, entre d’altres.

150 pisos de protecció oficial

Es dona la circumstància que es tracta d’un edifici de protecció oficial amb 150 habitatges, tots en dret de superfície. El projecte va ser guardonat amb el premi a la millor edificació d’obra nova de l’Associació Espanyola de Gestors Públics d’Habitatge.

La regidora ha reconegut que, tot i que semblava “aparentment una bona construcció”, de seguida van apareixer desperfectes i les queixes veïnals.