L’Ajuntament, de mica en mica, va ampliant el parc d’habitatge públic de la ciutat. Ha comprat dues finques senceres per convertir-les en habitatges de lloguer accessible i no són dues finques qualsevol. Es tracta d’edificis que estaven a punt de caure en mans privades i que porten cua. Actualment, el consistori ja disposa de gairebé 1.400 pisos, en concret: 1.349, des del 2015.

Una de les dues finques que ha adquirit ara es troba al carrer de Jaume Giralt, al Pou de la Figuera, al districte de Ciutat Vella, i va ser durant molt temps un punt conflictiu i amb molts delictes, recorda el regidor del districte, Jordi Rabassa, que ha anunciat que en aquest punt, “al Forat de la vergonya”, es posarà a disposició dels veïns 15 habitatges socials i dos locals a la planta baixa per fer-hi “comerç de proximitat”.

Hem aconseguit desencallar un pla urbanístic que estava pendent des de l’any 1989. És un dia molt important per als veïns.
Jordi Rabassa, regidor Ciutat Vella

A banda de la compra de l’edifici i dels dos locals de planta baixa al Pou de la Figuera, l’Ajuntament també ha arribat a un acord amb la propietat del solar que hi ha just davant de la finca (al carrer de Montanyans), on diu Rabassa, “en algun moment també s’hi han generat episodis de brutícia“. Es tracta d’un terreny privat que la propietat ha cedit al consistori. Un tràmit urbanístic encallat des de 1989.

Solar del carrer de Montanyans, 12

Tot plegat servirà per avançar en el Pla d’Acció del Pou de la Figuera que té la intenció de millorar l’espai i la convivència veïnal. També està previst substituir els jocs infantils actuals per uns de més inclusius i fer un rentat de cara general de la plaça central.

10 habitatges accessibles més, a Navas de Tolosa

La Comissió de Govern també ha aprovat la compra d’una segona finca, en aquest cas al carrer de Navas de Tolosa, al districte de Sant Martí, amb 10 habitatges que també passaran a ser de lloguer accessible.

La regidora d’Habitatge i Rehabilitació, Lucía Martín, ha lloat el que considera “una política importantíssima” per ampliar el parc d’habitatge de la ciutat, “especialment de zones on no tenim sòl municipal i volem fer-lo créixer”.

Aquestes compres les fem intervenint en operacions privades en marxa. Comprem pel mateix preu pel qual estava a punt de pagar un privat.
Lucia Martín, regidora d’Habitatge i Rehabilitació

Martín ha defensat que aquestes adquisicions permeten al consistori “lluitar contra situacions d’expulsió i inseguretat” i que han pogut intervenir abans que algun privat “buidés els habitatges per llogar-los, fer-hi negoci o especular”.