La Guàrdia Urbana ha denunciat durant aquest estiu 230 bicitaxis a Barcelona, un 90 % menys de denúncies que l’estiu del 2021, quan se’n van interposar 2.342. Actualment la circulació d’aquests vehicles ja està prohibida a les zones més turístiques de la ciutat. Segons Jaume Collboni, primer tinent d’alcaldia, “després de la campanya d’estiu i la amb la prohibició total d’aquests vehicles, que ha de venir, els bicitaxis a Barcelona són història”.

Prop d’un centenar de bicitaxis requisats durant l’estiu

Els trixis requisats aquest estiu —que sumen 95— són al dipòsit municipal i actualment es troben en procés sancionador. Segons Collboni, la tramitació de la multa està en marxa mentre arriba la legislació que no els permetrà circular a cap lloc de Catalunya.

Collboni: “El paisatge de la ciutat ha canviat, sobretot a la Barceloneta, la Vila Olímpica i el Front Marítim”

Segons el primer tinent d’alcaldia, “el paisatge de la ciutat ha canviat sobretot als barris de la Barceloneta, la Vila Olímpica i el Front Marítim”, després de la persecució d’aquests “artefactes”.

Collboni ha afirmat que aquests vehicles són una “font d’inseguretat i precarietat laboral”. A més, ha assegurat que els bicitaxis donaven una “imatge de turisme que no volíem”. “No volem activitats ni propostes relacionades amb ‘low-cost’ perquè la ciutat no les vol ni les necessita”, ha sentenciat. Segons ha dit, aquesta actuació ha permès “alliberar l’espai als carrils bici”.

Des del 2019 han arribat més d’un miler de bicitaxis als dipòsits municipals

El tinent d’alcalde també s’ha referit als baixos que funcionen com a punt de recàrrega de bateries dels trixis. Segons ha explicat, “es vol posar fi a aquesta activitat” que ha provocat incendis en diverses ocasions, el darrer només fa uns dies.