L’incendi que aquest diumenge va cremar els baixos d’un edifici al número 14 del carrer de Piquer, al Poble-sec, va ser, presumptament, conseqüència d’una explosió d’unes bateries, segons ha informat l’Ajuntament de Barcelona a l’ACN. Els veïns expliquen que el local s’utilitzava com a punt de càrrega de bicitaxis. Els Bombers de Barcelona van extingir el foc, que no va provocar ferits ni tampoc va malmetre l’estructura de l’edifici.

Denúncies a l’Ajuntament per part dels veïns

Els veïns de la finca els baixos de la qual han cremat asseguren que fa ben bé quatre anys que tenen problemes amb els ocupants. Afirmen haver posat denúncies per les nombroses molèsties que els causaven i creuen que això es veia a venir. La Maria, veïna del número 14 del carrer de Piquer, explica que venien persones constantment a carregar les bateries en aquest local, que n’ha quedat molt malmès. En Ramon, veí i exbomber, diu que aquestes bateries estaven en mal estat i que la sobrecàrrega les ha fet explotar. L’Ángeles, també veïna, assegura que al local hi vivia gent des de feia temps.

Incendis en locals de càrrega de trixis

Aquesta no és la primera vegada que s’incendia un local on es carreguen trixis. De fet, ha passat diverses vegades en els darrers mesos, fins i tot amb víctimes mortals. Per això, l’Ajuntament també ha intensificat les inspeccions d’aquests locals.

Els Bombers de Barcelona també fa temps que alerten que les bateries dels patinets elèctrics són un focus d’incendis i desaconsellen carregar aquests dispositius al domicili. També subratllen que no hi ha un mètode eficaç per extingir les flames en un vehicle elèctric.

El Grup Municipal de Junts registra una pregunta a l’Ajuntament

El portaveu del Grup Municipal de Junts per Catalunya a l’Ajuntament de Barcelona, Jordi Martí, ha registrat aquest dilluns al matí una pregunta adreçada a l’alcaldessa, Ada Colau, per tal que l’Ajuntament aclareixi les causes de l’incendi. També els demana de quants incendis, deguts a la càrrega de trixis, hi ha constància i quantes denúncies s’han rebut relacionades amb casos com aquest.