L’Ajuntament s’ha il·luminat aquest divendres a la nit de color verd per mostrar el rebuig a la decisió presa pel president dels Estats Units, Donald Trump, de retirar el país de l’Acord pel Canvi Climàtic de París. El govern municipal ha decidit sumar-se a l’acció, que ja han realitzat diverses ciutats europees coordinades per C40, que han il·luminat edificis emblemàtics de color verd. A més, també ha penjat una pancarta amb el lema “The Planet First!”.

La decisió de la retirada dels Estats Units de l’Acord pel Canvi Climàtic de París l’ha anunciat aquest dijous el president, Donald Trump, que ja ho havia anunciat en campanya electoral. Per això, alguns edificis estatunidencs s’han il·luminat de color verd per rebutjar la decisió.

Trump ha explicat que considera que l’acord, que ha estat signat per més de 200 països, no és “just” i caldria tornar-se a negociar.

Barcelona se suma a l’acció internacional 

A Barcelona, el govern municipal ha decidit tenyir de verd aquest divendres al vespre l’edifici de l’Ajuntament, però també les fonts que hi ha al passeig de Gràcia amb la cruïlla de la Gran Via així com les de rambla de Catalunya amb la Gran Via i, per últim, les Fonts Bessones.

De fet, l’alcaldessa Ada Colau ha demanat directament a través de Twitter al president dels EUA, Donald Trump, que “escolti a les ciutats”. També han mostrat el seu compromís amb el canvi climàtic altres membres del govern municipal i regidors al consistori.