El Parc Turó de la Peira (a Nou Barris) es transformarà els propers anys. Serà una de les actuacions més visibles que deixarà la segona edició del Pla de barris al districte, que repeteix com a beneficiat del pla. El regidor de Nou Barris, Xavier Marcé, ha explicat que s’iniciarà un procés participatiu amb veïns i entitats de la zona per consensuar quines actuacions cal fer-hi, tant en l’àmbit d’usos (com la delimitació eventual d’una àrea per a gossos), com en l’àmbit de mobiliari urbà (per exemple, elements per fer gimnàstica).

Marcé ha assegurat que “ara tenim un parc magnífic, però amb coses a millorar”. Pel que fa al Balcó d’Equipaments de Can Peguera, el Pla de barris impulsarà la millora en la connectivitat amb l’entorn i, per això, s’iniciarà la instal·lació d’un ascensor al carrer de Beret.

Nou Barris s’endú gairebé un terç del pressupost

Nou Barris rebrà en total 43 M €, dels 150 M € que preveu invertir el Pla de barris 2021-2024; pràcticament una tercera part. Al districte es destinaran 14,8 M € a l’educació i salut pública: s’integraran 14 educadors socials a centres de primària, secundària i escoles bressol, i es farà una línia de treball específic per prevenir el consum de drogues i alcohol. A més, s’invertiran 9 M € a l’Institut Galileo Galilei, a l’Escola Prosperitat, l’Institut Escola Antaviana i a l’Escola el Turó per fer-hi millores en infraestructures i en equipaments.

Pel que fa a obres al carrer, la segona edició del Pla de barris preveu remodelar alguns espais de Nou Barris, com la plaça del Verdum, la plaça de les Roquetes, el carrer de Pedrosa, el carrer de Llopis i el pla dels Cirerers. A Torre Baró, en paral·lel, se seguirà amb la segona fase de la implantació d’escales mecàniques per fer més accessible aquest barri de muntanya per als veïns.

El Carmel i Can Baró s’estrenen al Pla de barris

A banda de les inversions a Nou Barris, l’Ajuntament també ha presentat a quines actuacions es destinaran 11 M € més, per als barris del Carmel i Can Baró (Horta-Guinardó), que s’inclouen per primera vegada al Pla de barris. Dels diners que rebran els dos barris, pràcticament un 40 % es destinaran a la rehabilitació d’habitatges, en clau d’accessibilitat i d’eficiència energètica. Més enllà d’això, la regidora d’Horta-Guinardó, Rosa Alarcón, ha dit que també es faran actuacions de “micromobilitat dels barris”, com l’eliminació de pals de les voreres per facilitar-ne el pas a peu.

Com en la resta de barris beneficiats pel Pla de barris, al Carmel i a Can Baró s’invertirà en educació (en concret, 2,9 M €). En aquest sentit, s’iniciarà la transformació del projecte educatiu de l’Escola Taxonera, es milloraran equipaments de l’Institut Escola Coves d’en Cimany, i es remodelaran els vestidors i les grades del camp de futbol del Carmel.