La ciutat disposarà de 162 refugis climàtics aquest estiu per afrontar les altes temperatures. Així ho han fet saber la tinenta d’alcaldia de Drets Socials, Laura Pérez, i el regidor d’Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Eloi Badia, en la presentació aquest dimecres del pla Calor 2021.

D’aquesta manera, es dobla el nombre d’espais respecte a l’estiu passat, que era de 80. Es tracta de llocs exteriors com parcs i jardins, i interiors com biblioteques, museus i complexos esportius. A aquests espais també s’hi afegiran les 11 escoles refugi climàtic que es van transformar l’estiu passat. L’any vinent, a més, es preveu que l’Ajuntament ampliï el nombre de centres, amb nou més.

Una altra novetat d’aquest dispositiu especial serà la disponibilitat dels refugis, que obriran fins al 15 de setembre.

Confort tèrmic a 10 minuts de casa

L’objectiu del pla de Calor és proporcionar confort tèrmic a la població, especialment la vulnerable, com criatures o gent gran. El consistori, també, s’ha plantejat com a repte garantir que el 87,6 % de la població tingui un refugi climàtic a un màxim de 10 minuts de casa.

Les dones, les principals afectades per les onades de calor

Aquí jugaran un paper important l’Agència de Salut Pública de Barcelona (ASPB), la Creu Roja i el Centre d’Emergències Socials (CUESB) qui actuarà en cas de pujada de temperatures per traslladar persones vulnerables. D’altra banda, qui també farà un seguiment, especialment de la gent gran, serà el Servei de Teleassistència Municipal i el Servei d’Atenció a Domicili (SAD).