bases Barcelona en Comú

Barcelona en Comú ha obert les primàries per escollir la llista amb què la formació concorrerà a les eleccions municipals del 2023. El procés culminarà al març amb la votació dels equips que s’hi hagin presentat, tant si n’hi ha només un com si són més. La formació va demanar al maig a Ada Colau que repetís com a candidata per tercer cop, petició que l’alcaldessa va acceptar. Caldrà veure si en aquest procés apareix algun altre aspirant.

El 20 de desembre se sabrà si Colau afronta les primàries en solitari o no. Els aspirants a cap de llista hauran de fer trobades amb els activistes de Barcelona en Comú per explicar els projectes que volen fer i recollir propostes de perfils per a la llista. A mitjans de març, després d’una recollida d’avals, es publicaran les candidatures definitives, formades per caps de llista i equips d’entre 5 i 20 persones. Les votacions es faran entre el 21 i 26 de març i el dia 30 es presentarà públicament la llista.

La continuïtat dels que faci més de dos mandats que estan a l’Ajuntament

En la llista que elabori Colau caldrà veure quins dels regidors de BComú repetiran. N’hi ha que ja fa dos mandats que estan a l’Ajuntament i, segons el codi ètic de la formació, s’hauran de sotmetre a una votació de la militància per optar a un tercer. És el cas de les tinentes d’alcalde Janet Sanz i Laura Pérez i el regidor Eloi Badia, que van entrar al govern el 2015 com a membres de BComú.