El candidat del PSC a l’alcaldia de Barcelona per a les eleccions municipals del 2023, Jaume Collboni, posa en dubte que l’ampliació de l’aeroport del Prat s’hagi de fer a través d’una quarta pista sobre el mar. En un acte acompanyat del primer secretari del PSC, Salvador Illa, aquest dissabte al matí, Collboni ha defensat que el projecte escollit ha de ser “el més eficient des del punt de vista econòmic, però sobretot el que tingui menys impacte mediambiental”. Per ell, l’ampliació al mar “no té cap dels dos requisits”.

No obstant això, el líder dels socialistes a Barcelona considera una bona notícia que “s’estiguin plantejant alternatives”, perquè això vol dir que “s’està movent i començaran a estudiar-se alternatives per ampliar el Prat”.

La solució, una “qüestió tècnica”

Jaume Collboni ha defensat que el debat sobre l’aeroport és un “debat sobre el futur de Barcelona i Catalunya” i ha recordat que des del PSC són “partidaris d’estar més i millor connectats amb el món”, de sumar vols directes intercontinentals que aconsegueixin “donar més oportunitats i més turisme de qualitat” per als centres econòmics.