L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, s’ha mostrat favorable a poder instal·lar dos molins de vent a Collserola, com va proposar l’associació Viure de l’Aire fa unes setmanes. En una entrevista a TV3 des de Glasgow, on participa en la cimera pel clima COP26, l’alcaldessa diu que desconeix la proposta tècnica i la viabilitat del projecte, però considera que la ciutat s’ha de corresponsabilitzar amb l’increment d’energies renovables.

Colau recorda que els molins de vent necessiten molt d’espai físic i a Barcelona n’hi ha poc, però creu que cal buscar la manera: “Que si és possible posar algun tipus de molí ho fem”. L’alcaldessa creu que Barcelona ha de fer el mateixos esforços que la resta de territoris. Colau també s’ha compromès a impulsar l’energia fotovoltaica a la ciutat, especialment amb l’arribada dels fons Next Generation.

Molins de vent a la Serra de Montargull, entre Talavera i Llorac, el 22 d'octubre de 2021. Foto: ACN

Reclama a l’Estat i la Generalitat més inversions en transport públic

L’alcaldessa també ha reclamat més inversió en transport públic i rodalia, tant a l’executiu espanyol com a la Generalitat. Recorda que els fons Next Generation van encaminats cap aquí i no entén que no s’estigui planificant un increment de les inversions “molt més important” en els pressupostos. Per Colau, el consistori està fent tot el possible per millorar la mobilitat dins del terme municipal, però ara calen inversions de les dues administracions per millorar la mobilitat metropolitana.