El primer tinent d’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, ha criticat les mesures anunciades aquest dilluns al vespre per la Generalitat, amb l’objectiu de contenir la darrera onada del coronavirus a Catalunya. Collboni ha assegurat mostrar-se “sorprès, com molts sectors econòmics de la ciutat” per l’anunci i ha lamentat que el govern català vulgui aplicar les mesures “d’una forma una mica improvisada” a partir del 24 de desembre.

En aquest sentit, el responsable de l’àrea econòmica de l’Ajuntament de Barcelona ha retret a la Generalitat que no hagi presentat mesures compensatòries per als sectors afectats, com la restauració, els gimnasos o el sector cultural. Pel que fa als possibles canvis que caldrà fer a activitats nadalenques, com la Fira de Nadal a la plaça de Catalunya, la cavalcada de Reis o l’espectacle de Cap d’Any, Collboni ha dit que el consistori “seguirà fil per randa” les indicacions del Procicat.

Sigui com sigui, aquest dilluns (hores abans que s’anunciessin les noves restriccions), el tinent d’alcalde de Cultura, Jordi Martí, va advertir que l’Ajuntament faria “tot el possible” per mantenir tant la cavalcada com l’espectacle de la nit de Cap d’Any. És més, Martí va recordar que ara per ara no hi ha cap tipus de limitació als actes a l’aire públic (com ho són els dos esmentats).