El primer tinent d’alcalde i líder del PSC a Barcelona, Jaume Collboni, ha acusat el republicà Ernest Maragall de mentir sobre el cas Barcelonagate, l’espionatge del CNI durant les negociacions per formar govern el 2019. Per això, l’ha instat a rectificar, com també li va demanar l’alcaldessa, Ada Colau, que acusa Maragall d’insinuar connivència d’ella amb l’espionatge. Per Collboni, “és impossible reconstruir la mínima confiança amb algú que s’inventa coses tan greus”.

Al programa ‘bàsics’ de betevé, el líder municipal d’ERC va dir que no li deu cap disculpa a Colau perquè no ha dit mai que tingués participació en l’espionatge. En canvi, sí que veu Collboni un “beneficiari directe” d’aquells fets. Per això, el primer tinent d’alcalde insisteix que el president Pere Aragonès faci rectificar Maragall per acusar-lo “d’una cosa que és mentida i molt greu”. Collboni ha afegit que tres anys després “Maragall no ha paït” el pacte de govern BComú-PSC.

Suport a presentar una denúncia per l’espionatge

Al marge de la polèmica amb Maragall, el líder socialista ha dit que el seu grup donarà suport a “qualsevol iniciativa per esclarir” el cas d’espionatge relacionat amb Barcelona. Aquest dimecres, l’alcaldessa ha apostat per presentar una denúncia a la fiscalia i fer-ho amb l’aval d’un acord ampli a l’Ajuntament, replicant l’entesa entre ERC, Junts, comuns i PSC que hi va haver al Parlament.