Pisarello ha dit que li sap “especialment greu” el rebuig dels socialistes al pressupost perquè s’hagués aconseguit un acord transversal. Collboni ha replicat que no hi ha hagut “un debat seriós de pressupost” i ha acusat el govern de “claudicar” en polítiques d’esquerres. “Quan volíem aturar desnonaments no recordo veure-hi el PSC”, ha etzibat Pisarello, que ha demanat al líder socialista que no doni lliçons des de l’esquerra.

“A lliçons de populisme no el guanyaré”, ha contestat Collboni, que ha posat d’exemple que amb l’alcalde socialista Jordi Hereu es van fer 4.000 pisos socials mentre que amb Ada Colau ha assegurat que no s’arribarà a 300. “No li nego que altres governs socialistes hagin fet polítiques importants a la ciutat”, ha admès després Pisarello, que ha recordat que el PSC té ara quatre regidors. “Per alguna cosa serà”, ha conclòs.

L’oposició apunta les crítiques a Colau

Des del PDeCAT, Sònia Recasens ha recriminat al govern que no hagi aconseguit un acord de pressupostos. “Ha jugat a l’equidistància, i això l’ha portat a l’aïllament”, ha etzibat. El líder municipal d’ERC, Alfred Bosch, ha denunciat la “incapacitat” de Colau per governar: “no volem una ciutat instal·lada en el bloqueig”. Des de la CUP, Eulàlia Reguant ha demanat al govern més ambició per “revertir anys de polítiques neoliberals” a la ciutat.

Carina Mejías (Cs) ha dit que la falta d’acord pressupostari evidencia “la imatge d’un govern sense rumb” que es llança “a la desesperada als braços de qui tant mal ha fet a la ciutat” -en referència als independentistes. Des del PP, Alberto Fernández Díaz ha rebutjat “el pressupost dels despatxos i dels despits” perquè “són lesius pels interessos de la ciutat”. El regidor no adscrit, Gerard Ardanuy, ha defensat “un no constructiu” per seguir negociant altres qüestions amb el govern.

Cap a la qüestió de confiança

Per aprovar el pressupost, al govern li queda ara fer-ho amb una qüestió de confiança. El divendres 2 de febrer es farà un ple extraordinari per tornar a portar els comptes a votació vinculats a aquest mecanisme legal. A partir d’aleshores, s’obrirà un període de 30 dies en què l’oposició pot presentar una moció de censura a l’alcaldessa. Com que l’aritmètica municipal ho fa força improbable, passats els 30 dies el pressupost quedarà aprovat automàticament.