El pressupost del 2018 marcarà la primera part del ple amb un debat llarg, en què s’espera que aflorin els retrets mutus que socialistes i comuns ja es van etzibar aquest dijous després que Jaume Collboni (PSC) anunciés el “no” al pressupost. El primer tinent d’alcalde, Gerardo Pisarello, va retreure als socialistes que actuessin des de la rancúnia. El vot del PSC va ser criticat també pel PDeCAT i ERC, que mantindran les abstencions pactades amb el govern. La resta de grups defensarà el “no” al pressupost.

El ple donarà llum verda definitiva a la modificació del Pla General Metropolità en les finques on s’havia de fer l’hotel del Palau, que passaran a estar qualificades d’equipament. Un últim tràmit que enterrarà per sempre el projecte hoteler. En la sessió d’aquest divendres també es modificaran els estatuts del Patronat Municipal de l’Habitatge, que passarà a dir-se Institut Municipal de l’Habitatge i la Rehabilitació de Barcelona.

El cost policial de l’1-O i el Tramvia Blau, a debat

En la part d’impuls i control al govern, el PDeCAT presenta una proposició per “constatar el malbaratament de recursos públics” del dispositiu policial de l’1-O. El text demana també al govern que adopti mesures perquè l’Estat rescabali l’Ajuntament “pel perjudici en la imatge de la ciutat i pels mals causats” per la policia espanyola. ERC, en canvi, porta una proposta per denunciar “la gestió deficient” del govern Colau amb el Tramvia Blau i l’insta a presentar un projecte de reforma integral.

El PSC defensarà una proposició que dona tres mesos al govern municipal per assolir un acord per al cobriment de la ronda de Dalt amb grups polítics i entitats veïnals. Cs reclamarà una revisió del model de carrils bici, mentre que la CUP vol que el plenari reclami al Parlament que defensi les lleis aprovades que ha suspès el Tribunal Constitucional. En la sessió de control al govern, el PP preguntarà directament a l’alcaldessa com es posicionarà “en qualsevol pretensió independentista”.