Un edifici en obres es pot convertir en un oasi de pau i tranquil·litat quan passa pel filtre de Benet Dalmau. L’artista vilanoví fotografia escenes singulars que l’ajuden a abstreure’s de l’estrès de les grans ciutats per després convertir-les en pintures a l’oli. Moltes de les seves peces hiperrealistes tenen un tema recurrent: les bastides.

Les bastides representen un abans, un ara i un després”
Benet Dalmau, artista

Els seus quadres mostren un moment de pausa, un soroll blanc enmig del caos. “Les bastides representen un abans, un ara i un després”, explica Dalmau a ‘Plaça Tísner‘.

L’obra guanyadora

La seva obra ‘Prospect park‘ s’ha endut el primer premi de la segona edició del Toolip International Art Contest. El jurat l’ha escollida entre les 379 obres participants de 55 països. Segons detalla l’artista, la peça retrata un migdia plujós en un parc de Nova York en què aconsegueix crear una atmosfera que connecta els elements naturals i els arquitectònics.

‘Prospect park’, Benet Dalmau

No és casual que els edificis siguin la seva principal font d’inspiració. L’artista treballa fent visualitzacions de projectes d’arquitectura i així ha après les nocions de perspectiva i profunditat que aplica de forma autodidacta a la pintura i que ja ha rebut diversos reconeixements. Amb ‘Soho‘ es va endur el primer premi en categoria de paisatge al concurs internacional Figurativas 2023.

‘Soho’, Benet Dalmau

L’ansietat en forma de cub

Quan l’artista Stefano Mussato va patir un atac d’ansietat enmig del carrer va sentir la necessitat de traslladar el que acabava de viure a una de les seves obres. El resultat va ser ‘Intus Motus‘, una escultura metàl·lica formada per cinc olis que conformen un cub que transmet “la fragilitat i la vulnerabilitat” d’aquell moment.

Volia sortir de les dues dimensions i crear una obra més interactiva amb el públic”
Stefano Mussato, artista
‘Intus motus’, Stefano Mussato

L’obra té en comú amb les seves obres anteriors la voluntat d’expressar un moviment intern de l’ésser humà, però presenta un canvi de format. “Volia sortir de les dues dimensions i crear una obra més interactiva amb el públic perquè pugui viure la mateixa experiència” apunta l’artista.

La peça s’ha endut el tercer premi del certamen que organitza la galeria Mrs Toolip i es pot visitar juntament amb la resta de guanyadors i finalistes fins al 16 de desembre.