El grup ABBA The New Experience actua aquest dissabte, 7 d’octubre, al Palau de la Música Catalana a les 22.30 h. Bona part de les entrades ja estaven venudes. Tot i no ser els artistes originals, bandes tribut com aquesta tenen molt èxit entre el públic.

En una entrevista al programa Via 15, el bateria de la formació, Jonathan Argüelles, atribueix, en part, la bona resposta del públic a les creacions audiovisuals i teatrals que s’han fet els darrers anys. “Com que s’han fet pel·lícules i musicals, ha anat enganxat generacions i ens trobem que als concerts hi ha tant adults com infants de 10 anys que se saben les cançons”, explica.

Aquest èxit intergeneracional ha agafat per sorpresa a Joaquín Catalán, un dels cantants que el 2019 es va incorporar a la banda formada anteriorment. “M’ha sorprès perquè la gent ho rep molt bé, a vegades sembla que hagis de dir que no som els de veritat!“, confessa el vocal.

Imiten música, vestuari i coreografia

No son els artistes originals, però ho semblen. I no només pels temes. Catalán assegura que no deixen res a l’atzar. A banda de tocar els temes en directe, imiten el vestuari, la posada en escena i les coreografies. Fins i tot la col·locació dels músics, en segon pla, està basada en els concerts de la banda sueca. “Tenim molta cura dels detalls”, afirma. Amb tots aquests elements, el públic es deixa anar i pot tenir una experiència molt propera a la d’un concert dels ABBA originals.