Desert és el projecte musical de la Cris Checa i l’Eloi Caballé. Fa més de 10 anys que van començar a donar forma a la seva proposta d’electrònica d’avantguarda amb tocs de pop. Després de treure diversos senzills, fa uns mesos van publicar el seu primer àlbum, ‘Caos sota el cel’. Ara al presenten en directe al Sónar 2023, amb una posada en escena que incorpora intel·ligència artificial (IA).

No és la primera vegada que fan servir IA per a la seva música. Segons han explicat a ‘Plaça Tísner‘, l’any 2017, ja van experimentar amb una eina que consideren que pot ser molt útil: “La intel·ligència artificial està molt bé, el que fa por és l’ésser humà, i quin ús li pot donar“. En aquest cas, seran efectes visuals generats en col·laboració amb l’empresa Krea.

Experiència immersiva al Sónar 2023

Desert actuarà al Sónar el divendres 16 de juny a les 18.15 h, al Complex+D. Un directe que per a ells “és com un teatre molt experimental” i que és la millor manera de conèixer la seva música. Expliquen que ‘Caos sota el cel’ és un disc “molt físic, amb uns greus molt treballats que arriben a la panxa i permeten una experiència en viu molt completa“.

El “mosaic” de Desert

  • Un artista: Aphex Twin. Aquest productor de música electrònica els agrada especialment per l’experimentació i emoció que desprenen els seus treballs.
  • Un personatge: Nicolas Cage a internet. Els crida l’atenció com l’actor ha estat objecte de tants mems a la xarxa i que la seva figura treta de context li ha proporcionat un altre tipus de fama.
  • Un ritual: cuinar. Abans d’una actuació o de compondre, a l’Eloi li agrada posar-se davant dels fogons i fer coses que no tinguin res a veure amb la música. Diu que l’ajuda a ordenar les idees.
  • Un paisatge: el desert. Per ells representa l’espai on és possible aïllar-se del soroll i la velocitat del món actual. Han anomenat així el seu projecte musical precisament perquè un entorn de calma i isolació és el que els agradaria tenir a l’hora de crear.
  • Una paraula: caos. Els agrada perquè consideren que construir i destruir permet arribar a llocs nous. L’han incorporat al títol del seu primer àlbum, ‘Caos sota el cel’, que aquesta setmana presenten en viu al Sónar.
  • Una plaça: la de Sant Felip Neri. En destaquen que queda recollida i que té un ambient màgic, però també dramàtic, marcat per les petjades dels bombardejos durant la Guerra Civil.

L’entrevista sencera, al ‘Plaça Tísner’