concerts festival sonar 2023

Tot a punt per al Sónar 2023 a Barcelona. La cita arriba al 30è aniversari convertit en el festival europeu que ha reflectit millor l’evolució i l’expansió de la música i la cultura digital i electrònica des de la seva primera edició el 1994.

Cada mes de juny, el Sónar transforma Barcelona en l’epicentre de les músiques i les arts d’avantguarda i reuneix públic, artistes i professionals d’arreu del món atrets per la innovació en continguts i formats als múltiples escenaris i recintes de Fira Barcelona. Aquí et fem una tria del que no et pots perdre del festival.Eric Prydz presents ‘HOLO’

Sónar de Nit: dissabte, 17 de juny, de 22.30 a 0 h, al SonarClub

Sónar presenta aquesta edició el xou més espectacular de la història del festival, una oportunitat única de viure en directe una experiència audiovisual extraordinària. El capdavanter del house progressiu, Eric Prydz, presentarà ‘HOLO‘, el xou electrònic més potent del moment a escala mundial.


El retorn d’Aphex Twin a Sónar de Nit

Sónar de Nit: divendres ,16 juny, de 22.10 a 23.40 h, al SonarClub

Aphex Twin, l’artista al qual tothom del Sónar vol veure, presentarà el seu imponent espectacle audiovisual a SonarClub, l’escenari més gran de Sónar de Nit. El padrí de l’electrònica moderna, icona de l’IDM (Intelligent Dance Music) i un dels productors més influents i únics de les últimes tres dècades, torna divendres, 16 de juny, per estrenar nou xou.


Fever Ray, 10 anys després

Sónar de Nit: divendres, 16 de juny, de 23.40 a 0.40 h, al SonarPub 

Aquella mateixa nit de divendres, 16 de juny —just quan acaba Apex Twin—, Fever Ray, qui cofunda The Knife i una de les grans figures visionàries de la música electrònica, torna a Sónar 10 anys després de la seva última aparició amb un espectacle en directe, basat en el seu aclamat àlbum ‘Radical Romantics’. Una invitació al singular univers de Karin Dreijer, acompanyat per una actuació teatral amb banda completa a l’escenari SonarPub by Thunder Bitch, just després que actuï Aphex Twin.La tornada a Sónar de Bad Gyal, convertida en estrella global

Sónar de Nit: dissabte, 17 de juny, a les 23.55 h, al SonarPub

Bad Gyal actuarà dissabte, 17 de juny, per primer cop al Sónar de Nit. L’artista catalana torna al festival convertida en ídol global i icona d’una generació per presentar en directe els temes del seu àlbum debut, així com els grans èxits de la seva carrera.


Diversitat i noves narratives musicals del nou talent nacional

La mateixa nit de dissabte, 17 de juny, entre d’altres, hi haurà noves apostes de talent de casa. Exemples:

 • Samantha Hudson (dissabte, 17 de juny, a les 23.20 h, al SonarCar i Sónar de Nit)
 • La Zowi (dissabte, 17 de juny, a les 2.05 h, al SonarCar i Sónar de Nit)
 • Rusowsky (dissabte, 17 de juny, a les 2.50 h, al SonarCar i Sónar de Nit)

El millor Sónar de Dia: espais renovats i estrelles mundials

Sónar 2023 ha preparat un Sónar de Dia renovat, amb l’alineació més potent de la seva història i nombroses millores per tal d’afavorir la comoditat de tota mena de públics. El programa oferirà música per a àmplies audiències i sons de microescenes de tot el planeta, anant del ballroom house al Latinx club i de l’amapiano a l’UK garatge. I, a l’escenari SonarVillage by Estrella Damm, un “line-up” encapçalat per tres dels DJ més aclamats del clubbing mundial, que apareixeran en escena quan caigui el sol:

 • Black Coffee (dijous, 15 de juny, a les 22 h, al SonarVillage)
 • The Blessed Madonna (divendres, 16 de juny, a les 20.10 h, al SonarVillage )
 • 2manydjs amb Peach & Tiga (dissabte, 17 de juny, a les 19.30 h, al SonarVillage)

El nou Sónar de Dia obrirà al públic de 15 a 0 h dijous, divendres i dissabte (15, 16 i 17 de juny).


La nova guàrdia del hip-hop al Sónar de Nit: Little Simz, Cakes Da Killa i Shygirl

Aquest any al Sónar de Nit actuaran tres de les veus més fresques del gènere.

 • Little Simz: la rapera britànica oferirà un espectacle que combina presència escènica i hàbil crítica social (dissabte, 17 de juny, a les 2.50 h, al SonarPub) 
 • Cakes Da Killa: des de New Jersey, oferirà una visió queer del rap, actuant per primer cop a l’estat (divendres, 16 de juny, a les 2.25 h, al SonarPub)
 • Shygirl: una altra estrella emergent del Regne Unit aportarà la seva fusió de rap, r&b, pop i música de club (divendres, 16 de juny, a la 1.05 h, al SonarLab)

El Latinx Club: els ritmes llatins entren en el terreny del clubbing

La tendència global cap a la música del Latinx club troba a Sónar, el 2023 més que mai, un punt de trobada per a tants i tantes artistes que fa anys que aposten per aquests ritmes en entorns electrònics. Hi haurà noms com:

Nick León, Manuka Honey, Dinamarca, BADSISTA b2b Cashu, Amor Satyr, Phran, Flaca,Toccororo, Cardopusher, La Niña Jacarandá i Merca Bae (productor habitual de Bad Gyal).


Angel Molina: tancant Sónar, 30 anys després

Dissabte, 17 de juny, a les 5.30 h, al SonarPub

30 anys després de tancar el primer Sónar, Angel Molina tornarà a ser l’aposta per al gran fi de festa. Dissabte, 17, a la nit.


Els matins de Sónar+D: professionals, estudiants i ments curioses i la nova Project Area per veure, tocar i sentir

Professionals, estudiants i ments curioses estan convidats aquest any a participar en les activitats matinals de Sónar+D 2023, que aquest any celebra els 10 anys de vida: dijous, 15, i divendres, 16 de juny, de 10 a 15 h, abans que Sónar de Dia obri les portes al públic general. I atenció!, trobareu 80 projectes rupturistes i innovadors per veure, sentir i tocar exposats a la nova Project Area i arribats d’universitats, laboratoris, empreses i estudis creatius de 23 països.

A les 15 h, Sónar de Dia obrirà les portes al públic general i l’activitat a Sónar+D continuarà fins a les 21 h


Conferència de Kate Darling: una de les majors expertes del món en ètica robòtica

Divendres, 16 de juny, a les 17.30 h, a l’Stage+D

Kate Darling, una de les grans expertes del món en ètica robòtica, parlarà a l’escenari multipantalla Stage+D sobre les futures relacions socials, ètiques i legals entre humans i robots. Aquesta és una de les moltes activitats que presentarà Sónar+D en matèria d’intel·ligència artificial i el seu impacte en les arts.


La tecnologia més avançada puja als escenaris

Sota el paraigua de Sónar+D, alguns dels artistes més visionaris del nostre temps oferiran els nous espectacles en directe.

 • Daito Manabe: el sempre sorprenent i insòlit creador participarà per partida triple en el festival, presentant el seu nou directe en solitari, actuant juntament amb Nosaj Thing i oferint una classe magistral sobre el seu estudi Rhizomatiks, amb l’enginyer Yuya Hanai.
 • Ryoji Ikeda: també hi seran el llegendari artista audiovisual nipó.
 • Max Cooper: el músic britànic participa en el seu espectacular xou, ‘3D/AV’.
 • Oneohtrix Point Never: l’artista de culte i polivalent productor nord-americà també hi serà.
 • Deena Abdelwahed: veurem l’artista tunisiana, amb la seva música de ball inclassificable.