Tots els números del Creativa Barcelona 2023 piquen alt. L’organització espera del 9 al 12 de novembre més de 22.000 persones al recinte de La Farga de l’Hospitalet, on es podran fer més de 800 tallers i hi haurà 150 expositors i una exposició i venda de més de 10.000 productes, tots fets a mà. El saló, líder de les manualitats i artesanies a tot l’estat, viurà la seva edició més ambiciosa, multitudinària i multidisciplinària.

El director del Creativa Barcelona, Juli Simón, explica a un equip del Plaça Tísner que la trobada aplega un 97 % de públic femení i reuneix disciplines tan tradicionals com la costura, el “patchwork”, el brodat, el punt de creu, les puntes de coixí, el macramé, l’aquarel·la, l’estampació i el conegut com a “scrapbooking”.

Ceràmica i pastisseria creativa

Entre les novetats d’aquesta edició hi ha l’estrena de la ceràmica, la joieria, el disseny, la moda i la pastisseria creativa, que seran les grans protagonistes dels nous tallers “make and take”. Tindran una durada de 45 minuts i cada participant podrà marxar a casa amb la seva creació sota el braç. El món de la rebosteria disposarà d’un espai propi, Creativa Cake, amb tallers que podran arribar a les quatre hores i demostracions en directe, com les de la cuinera Laura Zurriaga, coneguda com a @croquetadexocolata.

Mèxic, país convidat

Molts dels expositors estan inspirats en el folklore i l’artesania ancestral de Mèxic, país convidat en aquesta edició, en què es podrà pintar sobre tela inspirant-se en el brodat tenango i fer una Catrina o una garlanda seguint la tècnica del paper picat. Aquestes propostes s’ubicaran a l’espai dedicat als nens, impulsat per entreZebras.

Fer fora el Grinch

Entre les professionals que participaran en aquesta trobada hi ha la costurera creativa Lulú Ferris, l’experta teixidora Oh Mami Crochet!, l’especialista en “scrapbooking” Pili Sallent, la creadora de macramé Weavingrules i l’experta en “lettering” terapèutic Valentina’s World. També hi haurà la creadora Itzi Dreams, que afirma en to de broma que el brodat l’ajuda “a deixar sortir el Grinch” que porta dins i és una teràpia per “no acabar a la presó”.