El grup Clams, format per músics professionals i joves cantants amb diversitat funcional, compleix 10 anys de trajectòria. Per celebrar-ho ha organitzat la festa concert 10 anys de somriures a la sala Luz de Gas, que comptarà amb els artistes convidats Jofre Bardagí, Alex Torío, Begoña Alberdi, Clara Luna, Marina Prades, Xavi Vidal i Meritxell Cirach.

Clams va néixer del projecte Música per la inclusió i una col·laboració entre el cor de l’Escola Especial Mare de Déu de Montserrat, del Guinardó, i el grup Pool. Una dècada després ja ha publicat quatre discos amb cançons que parlen de relacions humanes, somnis, sentiments i llibertat. Artur Fernández, cantant fundador del grup, assegura que “amb els anys hem aconseguit ser un conjunt estable i ens surten bastants concerts i festivals en què actuar. Hem entrat en una dinàmica com qualsevol altra banda de rock”.

La força de la il·lusió

Alguns dels coristes de Clams estan en aquesta aventura musical des dels inicis. És el cas de la María Francisca, que ha vist com ha anat evolucionant la banda i que afirma que “concerts com aquest són molt especials perquè estem amb molta gent i fem visible la nostra diversitat”. Núria Valls és la professora de veu de la banda des de fa tres anys. Creu que la clau de l’èxit és “haver creat un grup compacte que es coneix des de fa anys i que amb l’estimació i la il·lusió han pogut mantenir la rutina de trobar-se regularment per assajar”. El seu primer concert va ser el 2013 en el marc de les Festes de la Mercè. Des de llavors ja no han parat d’actuar i han tocat fins i tot al Palau Blaugrana.

Presentació del nou senzill

Clams va publicar l’any passat el quart disc amb el títol ‘Melodies del somriure inconscient’, un treball que ha estat un pas endavant per al grup ja que per primer cop ha estat gravat amb l’ajut d’un productor professional, Ildefonso Alonso (El Petit de Cal Eril). I tot just aquesta setmana ha presentat el senzill i el videoclip ‘Fes espai a l’amor”, un tema alegre i optimista compost amb motiu de l’aniversari. L’any que ve, a més, Clams presentarà un documental que resumeix la trajectòria del grup durant aquests 10 anys.