Ángelo Néstore, d’origen italià i resident a Màlaga, acaba de publicar ‘Deseo de ser árbol’, un recull que ha estat guardonat amb el 5è Premi Espasa de Poesia. Els seus versos conviden a reflexionar sobre qüestions com la identitat, el gènere, el desig, la passivitat i la família. En aquest sentit, Néstore, que s’identifica com una persona no binària, expressa a ‘Plaça Tísner‘ que el missatge principal del seu darrer treball és “animar el lector a estar obert al món i a viure sense por“.

Una visió empàtica respecte al món

Néstore ha parlat de la lluita per fer-se un lloc en una societat “que li queda molt per avançar“. Per l’artista, tenir una visió empàtica respecte al món és fonamental per aconseguir que tothom se senti acceptat. Ho conclou dient: “A vegades és més fàcil estendre la mà que aixecar el puny“, reforçant la idea de l’amor per sobre de l’odi.

“L’art de jugar amb les paraules”

Ángelo Néstore explica que el fet d’escriure poesia és “jugar amb les paraules perquè sorprenguin el lector“. Als seus 36 anys, l’artista ha publicat un gran nombre d’obres originals i aplaudides per la crítica.  ‘Hágase mi voluntad’ (XX Premi de Poesia Emilio Prados, Pre-Textos, 2020), ‘Actos impuros’ (XXXII Premi de Poesia Hiperión, 2017) o ‘Adán o nada’ (Bandaàparte Editors, 2017). Actualment, codirigeix el Festival Internacional de Poesia de Màlaga, és director editorial de Letraversal i imparteix classes en el Departament de Traducció i Interpretació de la Universitat de Màlaga.

L’entrevista sencera al ‘Plaça Tísner’