Aconseguir una nominació als Premis Grammy sense fer música urbana ni pertànyer a una discogràfica multinacional té molt mèrit. Ho ha assolit la cantant colombiana Alemor amb el seu nou disc ‘Beautiful humans vol.1′ (Wizzmor inc). A l’àlbum col·labora amb fins a vuit artistes com Rafel “Pollo” Brito, Tiare o Nicole Horbath, plantejant una “experiència musical” a partir de la cocreació i l’honestedat.

Segons explica al programa ‘Plaça Tísner’ són col·laboracions amb persones que admira. A més, diu, ha gravat un disc que si l’escoltes coneixeràs una mica més la seva filosofia de vida a partir de les lletres. Alemor assegura que les ha fet “partint d’experiències de vida combinades amb les de les persones amb què he escrit les cançons”.

Nominacions als Grammy

Alemor opta a dos guardons. Al millor àlbum de pop llatí als Grammy, que es lliuraran al febrer, i al millor àlbum de pop vocal als Grammy Llatins que s’atorguen aquesta setmana. És, de fet, l’única artista independent —que s’autoedita o treballa amb independència artística en segells petits— en aquesta categoria. Competeix amb noms com Pablo Alborán, Julieta Venegas o Camilo i és, per a ella, “un copet a l’esquena” que li dona ànims per continuar. “Vol dir que ho estic fent bé”, conclou.

De pas per Barcelona

La cerimònia dels Premis Grammy Llatins se celebra aquest any a Sevilla i serà el dia 16 de novembre. Alemor ha passat abans per Barcelona per presentar el seu últim treball, un disc que, anuncia, tindrà continuïtat. “És ‘Beautiful humans vol. 1’ perquè hi haurà un segon volum en anglès”.

Resident a Miami des de fa anys, la cantant ha publicat fins ara les seves cançons en castellà, però vol expressar-se també en la que, explica, és la seva segona llengua.

Aquesta és la segona nominació d’Alemor als Grammy Llatins. El 2021 ho va estar en la categoria de cantautors pel seu primer EP ‘Alemorologia’. També destaca la seva participació en el programa ‘La Voz US’ l’any 2020.