En el reportatge ‘Memòries del pulp espanyol, ficcions per després d’una guerra’ recull les opinions sobre el gènere de la novel·la popular de lectors, col·leccionistes, venedors i escriptors. Un homenatge a les novel·les barates de postguerra, aquelles que es llogaven o canviaven “a pela” en els quioscos i paradetes de l’Espanya franquista. L’escriptor Francesc González Ledesma, creador del personatge Silver Kane, explica com el control de la censura no li va permetre publicar res i gràcies a les novel·les populars d’aventures va poder seguint escrivint.
Moltes de les novel·les d’aventures s’integraven en els “pulp magazines”, unes revistes de ficció molt barates, populars entre els anys 20 i els anys 50, i que contenien literatura d’entreteniment. Les revistes “pulp” sovint contenien una varietat àmplia de ficció de gènere, els superagents, detectius, ciència-ficció, aventura, guerres, westerns o novel·la rosa
La nostra “pulp fiction”, ambientada sempre fora, en els escenaris estàndards i segons els clixés internacionals de la subculura d’evasió, predominantment anglosaxones. Aquella literatura ínfima que, junt amb els serials radiofònics i derivats posteriors com les fotonovel·les, va alimentar durant dècades, en paral·lel al cine de sessió contínua, l’imaginari popular.