En aquest reportatge Jaume Sisa conversa sobre la vida i del seu disc ‘Visca la llibertat’, que va suposar el retorn als escenaris del músic galàctic del Poble-sec. Sisa afirma que el seu retorn descansa en la necessitat de buscar aquelles harmonies que li recorden coses.

“Per mi cantar és una necessitat física i al mateix temps abstracte. Jo  m’ho passo millor fent les cançons que cantant-les.”

Un document que inclou cançons del concert Visca la llibertat al Palau de la Música Catalana Barcelona el 19 de gener del 2001. Col·laboradors i amics com Adrià Puntí, Roger Mas, Manel Joseph i Pascal Comelade valoren l’aportació de Sisa a la creativitat musical.

En el reportatge Jaume Sisa fa una insòlita definició de cantautor pròpia de la rauxa que sempre l’ha caracteritzat.

“Un cantautor és com un saltimbanqui o un que ven calces pels mercat, que vol guanyar-se la vida honradament entretenint la gent.”

Sisa ha esdevingut una icona de la contracultura underground catalana influint en generacions posteriors de l’anomenat rock català, gràcies a la seva obstinada manera de buscar nous llenguatges més enllà de la terra.

“Sóc un cantautor galàctic, i el terreny galàctic va des de la polleria Carmen del meu carrer fins als confins d’Andròmeda o la Via Làctia.”

Cançons

    • ‘La verbena dels desemparats’
    • ‘Això s’ha acabat ‘
    • ‘Boletaires’
    • ‘Visca la llibertat’