El cèlebre mag Harry Potter ja ha transcendit les pàgines amb què li va donar vida J. K. Rowling. Ara ja té, fins i tot, un dia de l’any. És el 6 de febrer, que s’ha batejat com a Harry Potter Book Night i se celebra arreu del món. A Barcelona es viu a partir del cap de setmana del 8 de febrer i s’allarga fins al 24 de febrer, a les Galeries Maldà.

A les 18 h comencen els recorreguts. Acompanyats d’un mag adult de l’escola, tota la filera de bruixes i bruixots poden transportar-se a Hogwarts, el mític castell de la saga. En l’edició d’aquest any, el passatge està inspirat en el quart llibre, ‘El calze de foc’, un recipient màgic que escull tres mags de l’escola que es veuran immersos en unes proves que els portaran al límit. A les 21 h, les actuacions segueixen, però amb un llenguatge i un contingut dels textos destinats als adults.

Després de sortir d’aquesta experiència immersiva, tothom aprofita per passejar-se per les tres botigues que hi ha a les Galeries Maldà: la de disfresses, la de regals i la de varetes.

Els més fanàtics, crítics amb les pel·lícules

“El dia es diu Harry Potter Book Night, no Harry Potter Film Night”. D’aquesta manera ens ha explicat un dels fans del jove mag que és una jornada “exclusivament” per als fans dels llibres. A més, assegura que a les pel·lícules es perden molts detalls i històries que s’expliquen als llibres. Malgrat tot, tothom qui s’apropi a les activitats que proposa el Palau Maldà s’hi identificarà, hagi llegit o no les novel·les.