Estudiants de diverses escoles i instituts públics de Sant Andreu s’han aplegat a la plaça del Canòdrom, recent oberta al públic, per cantar de manera conjunta. Hi han participat uns 300 infants de sis centres diferents dels barris del Congrés i els Indians, la Sagrera, Sant Andreu i Baró de Viver.

El projecte, que porta per títol Som una veu, neix de la iniciativa dels docents que van participar en un seminari d’especialistes de música del districte de Sant Andreu. Van veure la necessitat d’enfortir la relació entre alumnat i professorat de primària i secundària a partir de la música.

Reinventen la lletra de la cançó ‘We are the world’

El treball a les escoles es va iniciar el primer trimestre del curs 2023-2024 per reinventar la lletra de la cançó ‘We are the world‘. Cada centre ha treballat sobre una part de la cançó des de l’àrea de música creant-ne la lletra a partir de preguntar als infants que és per a ells la música. La veu ja l’han enregistrada a l’espai de gravació de l’Espai Jove Garcilaso, a la Sagrera, i l’enregistrament gràfic a càrrec de Bitlab per crear un videoclip l’han fet a la plaça del Canòdrom.

Hi han participat alumnes de l’Escola el Sagrer, l’Institut l’Alzina, l’Institut la Sagrera – Sant Andreu, l’Escola Congrés – Indians, l’Escola Baró de Viver i l’Escola Dr. Ferran i Clua.

Enfortir lligams a través de la música

Aquesta és la primera experiència que fan, però no descarten repetir-la el curs vinent. Segons els docents, el projecte permet que les escoles teixissin xarxes entre els infants i veure la continuïtat entre primària i secundària. “És una experiència vivencial que aporta molt creixement personal i d’aprenentatges des de la música”, explica l’Anna Faz, mestre de música de l’Escola el Sagrer. A més, afegeix que la música és art i l’art és vivència i experiència.