Barcelona ja es prepara per a la revetlla de Sant Joan 2024. Com ja és tradició, les platges de la ciutat seran un dels escenaris més desitjats per celebrar la que popularment (i erròniament) es coneix com la nit més curta de l’any. Per tal de canalitzar els fluxos de gent a la platja de la Barceloneta, la Guàrdia Urbana hi facilitarà l’entrada pels laterals i es desplegarà pel barri mariner per garantir el descans veïnal.

A la façana marítima des d’aquest diumenge al matí hi ha tanques preparades per ordenar o delimitar l’espai i també contenidors de grans dimensions on abocar la brossa que s’acumuli a la sorra durant la nit. De fet, a la tarda, els serveis de neteja també han estat instal·lant múltiples papereres portàtils de cartró, sobretot per a envasos, a les platges de la ciutat. S’espera molta activitat a la sorra, amb milers de persones consumint-hi menjar i begudes. A peu de sorra també han instal·lat lavabos portàtils.

Una vintena de fogueres

Més enllà de la celebració al litoral barceloní, els barris també viuran la nit de Sant Joan amb una vintena de fogueres autoritzades i una cinquantena de revetlles. Els districtes on trobem més propostes festives són Sant Martí, Gràcia i Horta-Guinardó. El territori amb més fogueres torna a ser Sant Martí, amb cinc focs previstos, ara per ara. Des del carrer de Garcilaso, a la Sagrera, el president de la comissió de festes del barri, Agustí Campos, ha explicat a betevé que esperen un miler de persones a la celebració. “El que ens empipa més és el vent, que fa volar les estovalles”, ha dit Campos.

Ampli dispositiu de seguretat

Per tal de garantir una nit tranquil·la i festiva, l’Ajuntament de Barcelona desplegarà un ampli dispositiu de seguretat, de neteja i d’informació. A la platja, hi haurà equips de socorristes, una embarcació fent vigilància a l’aigua, ambulàncies, un vehicle medicalitzat d’intervenció ràpida i un 4×4. També s’instal·larà un punt lila per prevenir les violències masclistes a l’espigó del Bogatell.

Més enllà del dispositiu a les platges, a la ciutat es desplegaran drons per detectar possibles incidències i els Bombers de Barcelona treballaran per tota la ciutat durant la nit amb un dispositiu especial.

El metro funcionarà tota la nit

Per facilitar la mobilitat, el transport públic de Barcelona oferirà un servei especial. El metro i el TRAM funcionaran ininterrompudament durant tota la nit, mentre que els FGC i Renfe ampliaran els horaris. L’ATM també ha anunciat places addicionals en algunes línies de NitBus.