El pàrquing fantasma de Torre Baró, tancat i buit des de fa 12 anys, encara no té una data d’obertura prevista. Un fet que exaspera els veïns, farts de fer voltes amb el cotxe per trobar aparcament en un punt neuràlgic de la Zona Nord, que aglutina comerços i serveis com ara el CAP, el casal de barri o l’OAC.

L’obertura del pàrquing de la plaça dels Eucaliptus era un dels punts a l’ordre del dia del consell de barri d’aquest dilluns, però les respostes que va donar l’Ajuntament van incomodar els assistents. El govern va explicar que aquest tema el gestiona Institut Municipal de l’Habitatge i Rehabilitació de Barcelona i que esperen poder donar una data al proper consell de barri, previst per al darrer trimestre del 2024.

L’Ajuntament va anunciar-ne l’obertura el 2022

L’AV de Torre Baró va recordar que el 2022 es va anunciar l’obertura d’una de les plantes de l’aparcament, però aquest continua tancat. Un fet inexplicable per als veïns de la Zona Nord. “El veïns continuem reclamant-ne l’obertura total, i fa 12 anys que esperem”, denuncia Valeria Ortiz, portaveu de l’associació.

L’aparcament és una de les peces de l’antiga empresa pública Regesa, que va fer fallida. L’Ajuntament el va rescatar i a finals del 2022 es va comprometre a obrir una de les plantes, amb una cinquantena de places d’aparcament. Segons van explicar fonts municipals, es va decidir fer obrir el pàrquing per fases sense esperar que estigués tot adequat. Però, ara com ara, continua tot tancat.

Obertura total a preus assequibles

Els veïns reclamen a l’Ajuntament que s’obrin les tres plantes de l’aparcament soterrani i que es tinguin en compte les condicions socioeconòmiques de la zona per establir el preu de les places. “Volem que s’obri tant per als treballadors del CAP de Ciutat Meridiana com per als veïns“, comenta Joaquín Gallardo, veí Ciutat Meridiana.

“Esperem una solució que no arriba. Demanem que funcioni com un pàrguing normal, potser els preus s’han d’ajustar“, afegeix Mariano Hernando veí de la Zona Nord i director PES Cruïlla.