Ha tret un 9,80, la nota més alta de la Selectivitat 2024 a Barcelona i assegura que no s’esperava aconseguir una qualificació tan elevada. La Joana Fernández, estudiant del Sagrat Cor-Diputació, explica entre riures que és “la típica que quan surt, creu que no li ha anat bé “. Ara, després de mesos intensos d’estudi, creu que no hi ha cap truc més enllà de “la feina que es fa durant el curs”, però també “tenir sort amb les preguntes i en com estiguis aquell dia”. I recomana “descansar i dormir bé per aguantar” les proves.

Taekwondo i lectura per desconnectar

Aquesta jove gracienca cita betevé a la plaça del Diamant i defensa l’obra clau de Mercè Rodoreda, inclosa dins el temari de les PAU: “Ajuda molt a entendre com era la Barcelona de llavors, a mi m’ha captivat”, explica. Gaudeix de la lectura, apassionada d”El vigilant en el camp de sègol’, de JD Salinger, i de les pel·lícules de Frank Capra, però també desconnecta amb les amigues i fent taekwondo. Defensa que “fer esport es necessari per esbargir-se i mantenir el cap bé en moment de molta tensió”.

Ara té previst estudiar Medicina, perquè li apassiona la biologia i el cos humà i preveu dedicar-se a la recerca clínica. La Joana trenca el tradicional esquema de ciències i lletres. També li agrada la història i els idiomes i admet que podria estar perfectament fent el batxillerat humanístic. Ara, després de mesos d’esforç ja somnia amb “dormir i anar de viatge amb les amigues“. Un descans merescut abans de començar la nova època universitària.

Doble empat en la nota més alta

Aquest any són dues les estudiants que han tret la nota més alta de la selectivitat. Amb un 9,80, a més de la Joana, hi ha la Blanca, que casualment també vol fer Medicina.