Així ha quedat l'autobús després que un tren de mercaderies l'envestís al pas a nivell del carrer Z, que dóna accés a les cotxeres del transport públic. El xoc s'ha produït, per causes que encara es desconeixen, a quarts d'11 del matí. Després de l'impacte, el tren ha arrossegat l'autobús al llarg d'uns 20 metres i ha arrencat un fanal i part de la tanca de les instal·lacions de TMB. L'autobús, que tornava a cotxeres, anava sense passatge. "L'accident no ha causat ferits. Tant el conductor del tren com la de l'autobús han estat atesos aquí mateix i no ha calgut traslladar-los a cap hospital. Segons el SEM només tenien ferides superficials i contusions lleus." Fins al lloc del sinistre s'hi han desplaçat tres grues de grans dimensions que han retirat la locomotora, de 62 tones, que havia descarrilat. Els vagons, en canvi, els han enganxat en un altre tren i se'ls han endut per la mateixa via. Tot plegat, segons TMB i Ferrocarrils de la Generalitat, no ha causat afectacions ni al servei de trens ni al d'autobusos. El que sí que ha quedat interromput és aquest accés al port, que no s'ha reobert fins passades les tres del migdia.

Se sap què ha passat, on, quan i com. Falta saber per què. Unes causes que ara tracten d’esclarir tant TMB com Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, que estan recopilant dades per elaborar-ne un informe i treure’n conclusions. L’autobús sinistrat era de la Línia 78, però ja es disposava a entrar a les cotxeres, situades molt a prop del lloc on s’ha produït el xoc, que ha tingut lloc en un pas a nivell a la confluència dels carrers A i Z de la Zona Franca. Producte de l’envestida, el tren ha descarrilat, ha arrossegat el bus i s’han emportat per endavant part de la tanca perimetral de l’aparcament d’autobusos.

Unitats dels Bombers i del SEM hi han acudit. Els sanitaris els ha atès “in situ”, però tenien ferides molt superficials i per això no se’ls ha traslladat a cap centre hospitalari. Segons Protecció Civil, s’han dirigit pels seus mitjans a les respectives mútues “per contusions lleus i angoixa”.

El bus ha estat retirat a quarts d’una del migdia. Fer el mateix amb el tren ha resultat més costós perquè s’ha requerit de tres grues, que l’han pogut retirar passades les set del vespre.