Ultimàtum per a Can Vies. L'Ajuntament demana al col·lectiu que ocupa l'edifici des de fa 17 anys que en surti voluntàriament per fer-hi unes obres de millora i convertir-lo en un espai per a entitats del barri. El consistori diu que oferirà un conveni de cessió d'ús al col·lectiu per regular les activitats que s'hi fan. JORDI MARTÍ, regidor de Sants-Montjuïc "Nosaltres estem oberts al diàleg permanent i ho continuarem estant fins a l'últim dia. Sabent, però, que ara ja hi ha sobre la taula una oferta concreta que és l'última oferta que fa l'Ajuntament." En aquesta última oferta, doncs, també es compromet a assumir la titularitat de l'edifici, ja que ara pertany a TMB. De fet, després de set anys de processos judicials, ara Can Vies té una ordre de desallotjament imminent. La Plataforma de Suport a Can Vies, però, creu que per seguir negociant és imprescindible que s'aturi aquesta amenaça. FERRAN AGUILÓ, Plataforma de Suport a Can Vies "Aquesta proposta del regidor, ell sap que no es pot acceptar, i menys amb el clima de xantatge i amenaça. Amb una proposta que cal acceptar sí o sí que evidentment pot fer descarrilar tot el procés." La Plataforma considera que les obres es poden fer sense desallotjar l'edifici i insta el regidor a seguir negociant aquest cap de setmana per trobar una solució al conflicte.

L’oferta del consistori…

El full de ruta de l’Ajuntament inclou quatre punts: que el col·lectiu surti voluntàriament de l’edifici; que comencin els tràmits perquè l’Ajuntament assumeixi la titularitat de l’immoble, actualment de TMB; que el consistori s’ocupi de fer els arranjaments per tenir un equipament a disposició de les entitats, i, finalment, que es formalitzi un conveni de cessió d’ús pels col·lectius de Can Vies o les entitats que se’n fessin càrrec.

…rebutjada per la Plataforma de Suport a Can Vies

Per contra, el col·lectiu no accepta l’oferta municipal perquè  no es fia de poder tornar a l’edifici un cop s’acabin els treballs d’adequació. A més la Plataforma de Suport a Can Vies dubta que l’Ajuntament tingui voluntat real de diàleg i li exigeixen que aixequi l’ordre de desallotjament de l’immoble. La proposta també l’ha feta la Comissió de Defensa del Col·legi d’Advocats, que ha demanat negociació fins al final sense la pressió d’una data de desallotjament.

Diàleg en un punt mort

El col·lectiu de Can Vies ha demanat “un ajornament de l’execució de la sentència condicionat al fet que el diàleg es mantingui obert” i ha deixat clar que no poden acceptar la proposta del regidor en un clima, segons diuen, “d’amenaces i xantatges”. Per això opinen que la intenció de Jordi Martí és dinamitar el procés de negociació.

En una posició radicalment contrària, el regidor de Sants-Montjuïc ha afirmat que “no podem acceptar un ajornament ‘sine die’ si Can vies no vol negociar els plantejaments de l’Ajuntament“.

Tot i la contrarietat de les posicions, la previsió és que aquest cap de setmana es reuneixin les dues parts per continuar negociant.

Per la seva banda, el Partit Popular ha reclamat el desallotjament immediat de l’immoble, i ha lamentat “la passivitat del consistori respecte a aquesta ocupació”.