retards rodalies avaria sitges

(ACN/Redacció) La CGT ha convocat aturades a Renfe i Adif entre els dies 10 i el 19 de juliol per protestar contra la manera com es vol implantar la jornada laboral de 35 hores a la plantilla. Les aturades més destacades són dues vagues de 23 hores que s’han previst a Adif el 14 de juliol, i a Renfe uns dies més tard, el 19 de juliol. A més a més, també han convocat aturades parcials a Adif els dies 10, 12, 17 i 19 de juliol.

La protesta es fa per discrepàncies en la reducció de la jornada laboral a 35 hores a la setmana en dies i no en minuts, com proposa l’ens gestor d’infraestructures ferroviàries; i contra la pèrdua de poder adquisitiu i la “contínua externalització” de les tasques que han de dur a terme els treballadors de les dues empreses.

Dues jornades de vaga de 23 hores i quatre dies d’aturades parcials

Les aturades de 23 hores començaran a la mitjanit —en el cas d’Adif, el 14 de juliol, i en el cas de Renfe, el 19 de juliol. I pel que fa a la resta d’aturades parcials d’Adif, seran de dues hores per torn aquest dilluns, 10 de juliol, dimecres, 12, dilluns, 17, i el dimecres 19. Són aturades d’una a tres de la matinada, de nou a onze del matí i de tres a cinc de la tarda.

El sindicat considera que amb la implantació laboral de 35 hores setmanals es podrien crear nous llocs de treball per a l’empresa en rebaixar les hores de les plantilles. En aquest sentit, considera que es podrien incorporar prop de 800 treballadors nous si la direcció de l’empresa accedeix a comptabilitzar els descomptes en dies i no en minuts.