L’empresa ho justifica com una mesura necessària per continuar sent competitiva en el sector. Els treballadors, en canvi, consideren que la seva situació laboral s’està precaritzant cada vegada més i volen posar-hi fre. Aquestes són les posicions enfrontades que han fet que es convoqui una vaga indefinida a les oficines de Barcelona partir d’aquest dijous: el sindicat CGT afirma que uns 800 treballadors secundaran l’aturada. Desenes de col·lectius han mostrat aquest dilluns el suport als empleats de Capgemini: l’etiqueta #HuelgaIndefinida ha estat tema d’interès estatal. L’empresa de moment no ha volgut fer cap valoració de la convocatòria.

L’origen del problema rau en la reducció salarial i de drets que la multinacional Capgemini vol aplicar a tots els treballadors que té a Espanya. L’any 2011 la consultora tecnològica va aplicar un expedient de regulació d’ocupació que va afectar unes 250 persones, un 6% del total de la plantilla estatal. Ara la multinacional els vol reduir els sous un 5%, convertir en variable una part del sou fisc i suprimir algunes condicions laborals, com ara la jornada intensiva. Aquesta podria ser la situació que es viu a moltes empreses però, en aquest cas, els treballadors no estan disposats a acceptar aquestes condicions perquè Capgemini va facturar durant el tercer trimestre de 2012 un 6,5% més que l’any anterior i no hi ha pèrdues econòmiques que, segons els empleats, justifiquin la retallada.

El sector de la informàtica, cada vegada més precari

Òscar Murciano, membre de la coordinadora informàtica de CGT, explica que els sindicats presents en el Comitè d’Empresa de Capgemini (CCOO, UGT I CSIF) van proposar inicialment fer tres dies de vaga. Els treballadors, però, van decidir que aquesta acció no seria suficient i van votar majoritàriament per iniciar una aturada sense data de finalització per aconseguir que l’empresa faci marxa enrere en les intencions que té.

El problema, segons Murciano, és que l’article número 41 de la reforma laboral permet abaixar els sous als treballadors sense cap penalització econòmica. Aquest article ha estat vist en moltes empreses multinacionals de consultoria informàtica com una oportunitat d’estalviar costos i augmentar beneficis sense haver d’acomiadar treballadors altament qualificats. Murciano afirma que “és un sector d’una elevada formació i especialització i les empreses saben que acomiadar un treballador i substituir-lo és molt complicat: la solució que han trobat les empreses informàtiques és reduir sous a personal altament qualificat sense cap cost i continuar obtenint beneficis gràcies a la feina que fan”. Segons el representant del sector informàtic de la CGT, aquesta pràctica s’ha estès ràpidament entre les empreses amb seu a Espanya que anteriorment ja havien aplicat reduccions de plantilla, multinacionals com ara Hewlett Packard, T-Systems, AtoS, Indra o IBM, entre d’altres.

Els treballadors del sector de la informàtica, històricament molt individualitzat, han començat a unir-se per defensar els seus drets laborals amb precedents com el d’HP o alguna protesta convocada a tot l’Estat. Aquesta és, però, la primera vegada que tants informàtics decideixen deixar de treballar “sine die” a Catalunya. Caldrà veure si la protesta dóna fruits. Si no és així, Òscar Murciano adverteix que “mai no se sap què podria passar perquè els informàtics poden intervenir en tots els sistemes, fins i tot els més importants, i controlen tots els endolls”.