La companyia informa en una llista dels vols anul·lats per l’aturada. Aquest divendres, 4 de maig, està prevista la cancel·lació de 82 vols amb sortida o arribada a l’aeroport del Prat. La jornada d’ahir, en què es van cancel·lar 120 vols, es va viure pràcticament amb normalitat en els mostradors de facturació de la companyia. No es van acumular cues. Sí que es van registrar, en canvi, retards en alguns vols, que van arribar entre entre una i dues hores més tard del previst.

 

panells informatius aeroport Prat

En total, Vueling ha hagut de cancel·lar 232 vols entre aquest dijous i divendres, a conseqüència del tercer i quart dies de vaga dels pilots de l’aerolínia. Tot i així, la companyia assegura que prop del 90 % dels passatgers no es veuen afectats per la vaga gràcies als serveis mínims decretats i recorda que la resta han estat reubicats en altres vols.

Aeroport del Prat

Els dos primers dies de vaga -25 i 26 d’abril- es van desenvolupar sense incidències a l’aeroport de Barcelona-el Prat, gràcies a la previsió de les afectacions.

Les demandes del col·lectiu en vaga

Amb la mobilització, els pilots volen fer sentir les seves reivindicacions. Demanen celeritat en les negociacions del conveni col·lectiu, així com millores salarials d’un 30 %. A més, també reclamen que s’obrin més bases de Vueling a Espanya, perquè asseguren que bona part del creixement de la companyia està tenint lloc en bases internacionals. Per la seva banda, l’empresa assegura que continua negociant amb el sindicat Sepla “per intentar resoldre aquesta situació tan aviat com sigui possible”.

Serveis mínims decretats

Per als quatre dies d’aturada el Ministeri de Foment ha establert els serveis mínims següents:

  • Servei del 100 %: les Canàries, les Balears i vols que s’enlairin abans de l’inici de la vaga i amb arribada durant el període d’aturada.
  • 51 %: rutes a la península Ibèrica en què el transport alternatiu superi les cinc hores i rutes internacionals d’origen i amb destinació Espanya.
  • 30 %: rutes a la península Ibèrica en què el transport alternatiu sigui inferior a cinc hores.