cotxes de Cabify

Unauto VTC s’ha tornat a pronunciar sobre el retorn de Cabify a Barcelona amb un model nou de negoci que esquiva el decret per regular els vehicles amb llicència VTC. La patronal del sector del lloguer de vehicles amb conductor ho atribueix a una “decisió individual” de la companyia. En un comunicat, Unauto VTC assegura que els serveis jurídics de l’associació estan estudiant actualment la nova modalitat de contractació diferent proposada per Cabify.

Cabify diu que ha aconseguit trobar una escletxa en el decret de la Generalitat de Catalunya per poder operar a la ciutat. Consisteix que l’usuari contracti el servei de VTC per a tot un any. D’aquesta manera, l’usuari només hauria de precontractar amb 15 minuts d’antelació la primera vegada.

Unauto VTC recorda que el Decret llei 4/2019, impulsat pel conseller Damià Calvet i que regula l’activitat dels vehicles amb llicència VTC, és inconstitucional i que atempta contra la llibertat d’empresa. Per la seva banda, els taxistes amenacen amb noves mobilitzacions després del retorn de Cabify.