Els vehicles de Cabify ja circulen després d’estar un mes fora de circulació arran de l’aprovació a finals de gener del nou decret llei que regula els vehicles amb llicència de VTC. El servei es pot contractar a través de l’aplicació, que torna a estar disponible. La companyia alerta dels canvis legislatius, que obliguen a precontractar el servei amb 15 minuts d’antelació i una vegada es contracta el primer viatge, el missatge desapareix. La plataforma ha tornat, segons el seus responsables, adaptant-se a la nova legislació i en aquest sentit proposen als usuaris que facin un contracte anual i d’aquesta manera només hauran d’esperar la primera vegada que viatgin. Representants de Cabify defensen aquesta nova manera de treballar perquè és la forma que han trobat per respondre a les necessitats del mercat. Segons Marta Plana, portaveu de Cabify, el model “no és òptim” però “garanteix el servei de mobilitat que demana la societat”.

Els taxistes no preveuen mobilitzacions

Des del sector del taxi afirmen que Cabify està incomplint la llei i ja han contactat amb la Generalitat per denuciar-ho. Tito Álvarez, portaveu d’Elite Taxi, diu que l’estratègia de la companyia és anar acumulant sancions fins que es porti el cas al Tribunal Constitucional i, mentrestant “anar facturant”. Álvarez ha afirmat que “només busquen la confrontació” i els ha augurat una setmana de feina, com a molt 15 dies.

Territori no s’ha pronunciat

De moment, des de la conselleria de Territori no s’han pronunciat sobre la legalitat de la nova forma d’operar de la companyia. Des de l’Àrea Metropolitana de Barcelona han assegurat que, ara per ara, treballen en el seu reglament de les llicències de VTC.